A fotó fényesebbik fele

Ütősebb képérzékelő a Canon kínálatban

2016/09/01. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

Jobb minőségű videók várhatók majd tőle.canon_cmos2016.jpg

Egy új CMOS szenzort fejlesztett a Canon, mely két téren is javít a korábbiak gyengeségein. Az egyik nagy újítása a global shutter kiolvasási technológia, mely az általánosan elterjedt rolling shutterhez képest torzításmentes képet ad gyors mozgású videóknál is, így például forgó rotor, vagy gyorsan elhaladó jármű filmezésekor.

A global shutter CMOS szenzorok viszont jellemzően gyengébb dinamikaátfogással rendelkeznek. A Canon mérnökei erre is találtak ellenszert. Az új képérzékelő teljesen áttervezett belső struktúrát kapott és megnövelték a pixelek töltéstároló kapacitását is. Ennek köszönhetően jobb fénygyűjtő képességet és kevesebb zajt kapunk, ami javít a szegényes dinamikatartományon.

A cég elsősorban videokamerákba, ipari és mérőműszerekbe szánja az új fejlesztést, bár arról még hallgatnak, hogy pontosan mikor is kerülhet piacra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr1211667472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása