A fotó fényesebbik fele

A legjobb kamerával szerelik a Sony csúcsmobilját

2016/07/29. - írta: Budai Petur

(Mobil)

A DXOmark mérvadó tesztje alapján az élen végzett.sony_xperia_x.jpg

A száraz, de sokak szerint mércének tekinthető teszteket készítő DXOmark weboldal közzétette legújabb mobil kamera tesztjét, mely a Sony Xperia X-et veszi górcső alá. A telefon képalkotó modulja 88-as összpontszámot kapott, ami a legjobbak közé sorolja, holtversenyben a HTC10 és Samsung Galaxy 7 Edge modellekkel.

Bár az oldal szakemberei nem tesztelik a világ összes mobiltelefonját - így elhamarkodott lenne azt állítani, hogy a jelenlegi legjobb kamera van az Xperia X-ben - de a csúcskategória készülékeinek zöme azért sorra kerül náluk, ezért ez a kijelentés még sem állhat olyan távol az igazságtól.

A teszt a kamera legnagyobb erényének a gyors és pontos autofókuszt hozza fel, de kiemeli a jó témaexpozíciót és dinamikát, valamint a jól kontrollált zajt és fehéregyensúlyt. Hátrányként főleg a szabadtéri képek enyhe színzaját és a részletek töredezettségét emelték ki.

Itt olvasható a cikk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr298921364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása