A fotó fényesebbik fele

Dilettáns vagy profi?

2016/05/12. - írta: Budai Petur

(Ezt figyeld!)

Meg tudod ítélni, hogy profi készít rólad képet?fake_or_pro.jpg

Vajon mi teszi a profi fotóst profivá? Csak az, hogy pénzt keres vele? Vagy ez a képein is látszik? És egyáltalán, ki tudja képről megítélni egy profi munkáját?

Valami ilyesmi járhatott a NOM Creative LLC csapat fejében is, amikor úgy döntöttek letesztelik, hogy azonos felszereléssel, azonos körülmények között milyen fotót készít egy profi és egy hozzá nem értő (nevezzük dilettánsnak a szó pejoratív felhangja nélkül)?

Az alábbi videóból annyi biztos, hogy a profi sokkal kommunikatívabb volt, könnyedebben elbeszélgetett a modellekkel, akik egyébként a tesztalanyok is voltak. A fotózás után megkérdezték őket, hogy szerintük lesz-e különbség a két fotós munkája között. Mindenki szerint igen, mert a profi sokkal közvetlenebb volt. De el is találták, hogy melyik fotó készítette róluk profi fényképész? Minden kiderül a videóból.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr58709828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása