A fotó fényesebbik fele

Szuper fényerejű tele a Sigmától?

2016/04/11. - írta: Budai Petur

(Pletyka)

A szabadalmat már megkapták rá. Már csak meg kéne építeni a 200mm-es teleoptikát.

logo_sigma.jpg

A technológiai szabadalmakat figyelő egami.blog-on egy érdekes Sigma újdonság tűnt fel. A cég levédette a 200mm f/2 DG OS HSM Sports objektívet, ami - ahogy nevéből látszik - 1:2,0-es fényerőt, HSM (ultrahangos) fókuszmotort és optikai stabilizátort kapna, ráadásul akár fullframe gépeken is használható lenne. APS-C gépeken 300-320mm-nek megfelelő képkivágást nyújt az eredeti fényerővel. A nagy fényerejű 200mm körüli optikák például a sportfotózásban nagyon népszerűek, így nem véletlen, hogy a cég 'Sports' szériájának lehetne új tagja ez a termék.

Persze ez még semmit sem jelent, legfeljebb annyit, hogy a japán gyártót foglalkoztatja egy ilyen objektív összerakása - hogy lesz-e, azt majd meglátjuk. Vagy nem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr58587740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása