A fotó fényesebbik fele

Nem jó a B&H-nak dolgozni

2016/02/29. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Főleg, ha nem fehér férfi vagy. Ugyanis épp a minap indított hivatali eljárást az amerikai munkaügyi minisztérium a világ legismertebb fotócikk üzletének dolgozói panaszai miatt.

b_hphotovideo.jpg

(fotó: Google Earth)

New York és a világ egyik legismertebb fototechnikai áruházára a B&H-ra az utóbbi időben alaposan rájár a rúd dolgozói, vagy inkább saját maga miatt. Tavaly ősszel akadtak ki az alkalmazottak és kezdtek tiltakozásba a szerintük igazságtalan munkakörülményeik miatt, majd pedig saját szakszervezetet alakítottak. 

Az ügy odáig jutott, hogy a múlt héten a minisztérium perelte be a céget az alkalmazottakkal való diszkriminatív bánásmód miatt. A periratok szerint hátrányosan különböztették meg a női, valamint a latin, fekete, és ázsiai dolgozóikat. A munkások sérelmezik, hogy a felsorolt helyzetű alkalmazottak csak a legalacsonyabb szintű munkákat végezhetik el, valamint kevesebbet kerestek, mint a fehér férfi munkavállalók. Ezen kívül a latin dolgozók zaklatás miatt is felemelték a hangjukat, illetve több esetben elmulasztották a dolgozók bejelentését, és a nők számára nem biztosítottak megfelelő mellékhelyiségeket és öltözőket.

(Frissítés 2016.03.01.: A B&H nyilatkozatában pontatlannak és bizarrnak nevezte az ellene felhozott vádakat.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr158428602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása