A fotó fényesebbik fele

Itt a Samsung Galaxy S7 (Edge), és kamerájának első tesztképei

2016/02/22. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

 

Senkit nem ért meglepetésként, hogy a Samsung bejelentette idei mobil csúcsmodelljeit, a Galaxy S7-et és S7 Edge-et.

samsung_galaxy-s7.jpg

Részletes képességeit megtaláljátok akárhol, mi jobbára csak a kamera tulajdonságaira koncentrálunk.

A telefonba egy 12 megapixeles hátlapi kamera került, ami az utóbbi évek megapixel versenyét tekintve érdekes lépés. Valószínűleg jobban járunk vele, hiszen az 1/2,6"-os érzékelőméret nem változott, így ugyanakkora felületen kevesebb képpont (az S6 16 megapixeles volt), nagyobb pixelméretet és jobb érzékenységet jelent. A pixelméret 1,12 µm-ről, 1,44-re nőtt.

Emellett fényérzékenységben is javult az S7. Az előd 1:1,9-es optikája itt 1:1,7-re javult, ami 1/3 fényértéknyi előnyt jelent mégis elég ahhoz, hogy a legjobb legyen az okostelefonok között. Ugyanez igaz az elülső kamerára is (mármint a jobb fényerő), viszont ott nem változott az 5 megapixeles felbontás. Az objektív kb 28mm-nek megfelelő látószöget adott korábban (az előlapon 22mm ekv.), de egyelőre nem találtam adatokat az újra vonatkozóan. Valószínűleg hasonló ezen a téren.

A harmadik komolyabb változás az automata élességállító rendszer, mely mostantól a dupla pixeles technológiát használja, vagyis bevezették a fázisérzékelős megoldást is (a kontraszt alapú mellé), mégpedig állítólag az érzékelő teljes felületén. Egyes vélemények szerint ez a leggyorsabb, amit telefonban eddig láthattunk.

Kapunk egy új Mozgó Panoráma módot, ami nem azonos a fényképezőgépek hasonló nevű funkciójával, inkább egyfajta panoráma videó szolgáltatás.

Panoráma az elülső kamerával is készülhet, mégpedig Wide Selfie módban, ami még szélesebb képet tesz lehetővé, így többen ráférünk a képre.

Van benne egy új Hyperlapse mód is, ami szép folyamatos, mozgó időeltolásos (time-lapse) videókat készít majd, illetve egy Mozgó fotó mód is, ami mindig rögzíti az állókép expozíció előtti 3 mp-et is, így nehezen maradunk le a fontos pillanatokról ha kicsit késünk is.

Lesz hozzájuk egy felpattintható hátlap is, amire gyári tele-, illetve halszem konverter csavarható ha szélesebb látószöget szeretnénk, vagy épp messzebbre akarunk látni.

Külön vásárolható hozzá 360 fokos külső kamera is, Gear 360 néven, mely két optikával és dupla 15 megapixeles képszenzorral felszerelt. A telefonnal távvezérelve 30 megapixeles állóképek, vagy 4K videók készíthetők vele a teljes környezetről.

Egyéb téren nincs gyökeres változás, tehát HDR módot, LED vakut kapunk, a videó pedig a hátsó kamerán 2160p felbontású lehet 30 fps-sel, az előlapin pedig 1440p 60fps-sel. 720p felbontásban akár 120 kocka/mp-es mozgókép is készülhet. Az optikai stabilizátor megléte még kérdéses, egyes elemzők szerint lehet, hogy "csak" elektronikus rázkódáscsökkentést került bele.

Akit érdekelnek az előzetes tesztképek, a gsmarena.com-on már talál néhányat a két új mobiltól.

4K videó tőle: 

Egyéb videók az újdonságokról:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr188410328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása