A fotó fényesebbik fele

Vége az évszázados fotócikk gyártónak

2017/07/17. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Lehúzza a rolót a műtermi világítás egyik nagy neve.bowens.jpg

Egyelőre hivatalos közleményt még nem adott ki a cég, de több hozzá közelálló forrás, valamint a web számos "hiteles" szakmai hírportálja is megerősítette, hogy megszünteti tevékenységét a 94 éves, fotótechnikai kiegészítőiről világszerte jól ismert brit Bowens cég.

A gyártó kínai gyárának brit dolgozóinak egyike is megerősítette az infót. Őket állítólag már tájékoztatták a bezárásról. Elmondása szerint tudtak a problémákról, de nem gondolták, hogy ennyire súlyos és ez lesz a vége.

A Bowens márkát kb. egy évvel ezelőtt vásárolta meg az Aurelius nevű befektetési cég. A tradicionális stúdiófelszerelés gyártók egyébként komoly konkurenciát kaptak az elmúlt években a távolkeleti brandek személyében. A jellemzően drága kiegészítők jóval olcsóbb ázsiai másolatai vagy alternatívái már sokkal vonzóbbak a kezdő, de a haladó fotósok között is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr8012670333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása