A fotó fényesebbik fele

Titánok csatája: Leica M3 vs. GameBoy

2017/04/25. - írta: Budai Petur

(Ezt figyeld!)

Melyik a jobb? Tippelnél?

gameboy_vs_leica.jpg

A PetaPixel jó érzékkel csapott bele a "hogyan hasonlítsuk össze az almát a körtével" témába. Előkotortak egy régi Leica M3-at és összevetették egy GameBoyjal, melynek szintén van kamerája. A nagy csatát állítólag egy lista ihlette, ahol az M3-at szavazták "minden idők legjobb kütyüjének", de a GameBoy is ott szerepelt a top5-ben.

A papírforma szerint a GameBoy szarrá verte a Leicát...mármint játékok terén, hisz utóbbi egyet sem futtat, lévén egy 50-60-as években gyártott, távmérős, kisfilmes gép. Bennünket azonban inkább a fotós képességeik érdekeltek, ahol szintén borítékolható volt a végeredmény. 60 éves technológia ide, vagy oda (nyilván) a Leica M3 alázott ezen a téren, mégpedig nagyon, de ez a fényképezés egyik ikonikus masinájától el is várható.

Azért a GameBoy mentségére szolgáljon, hogy 1989-ben jelent meg, 0,054 megapixeles egyszínű kamerával, és bár ekkoriban már voltak valamivel jobb digitális fényképezők, az egész iparág még nagyon gyerekcipőben járt, és ez is szép teljesítmény volt akkoriban egy 90 dolláros kézi játékkonzoltól.

Nézzétek meg a képeket az alábbi linken!

(forrás: PetaPixel)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr6412454629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása