A fotó fényesebbik fele

Firmware hoz nagyobb dinamikát a Canon 5D Mk IV videóiba

2017/04/21. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

Nyáron jelenik meg a Canon Log képmód szoftverfrissítése.

canon_log_5dmkiv.jpg

2017 júliusában egy új firmware jelenik meg a Canon EOS 5D Mark IV fényképezőgéphez, mely a Canon Log videó képmóddal gazdagítja. Ennek köszönhetően jóval szélesebb dinamikatartományú videók készíthetők később kiégő csúcsfényekkel és bebukó árnyékokkal - melyek természetesen utófeldolgozást kívánnak, de egyben nagyobb szabadságot is adnak majd a videósoknak. A Canon Log 4K és Full HD felbontásban is választható lesz, előbbiben 4:2:2/8-bit, utóbbi esetén 4:2:0/8-bit mintavételezéssel. Bekapcsolása csak manuális üzemmódban lesz lehetséges. Ilyenkor a HDR Movie, a csúcsfény árnyalat elsőbbség és time-lapse felvételi lehetőségek nem használhatók, a gyors képfrissítés (HD-ben 120 fps, Full HD-ben 60 fps) viszont működőképes marad.

A firmware azonban nem lesz ingyenes és úgy tűnik otthoni körülmények között nem megoldható. Az USA-ban csak szakszerviz telepíti majd 99 dollárért, és talán valami hasonló megoldást kínál majd a magyar képviselet is (bár erről nincs infóm. A Canon előre telepített gépeket is forgalomba hoz majd, persze 100 dollárral drágábban, mint a normál változat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr2312443297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása