A fotó fényesebbik fele

Leépíti a fényképezőgép gyártását a Panasonic?

2017/03/27. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Hat veszteséges üzletága között a fényképezőgépek gyártása is szerepel.lumix_fz2000.jpg

Az asia.nikkei.com a Panasonic elnökére, Kazuhiro Tsuga-ra hivatkozva közölt egy cikket, miszerint tervben van a cég több üzletágának leépítése, jelentős átstrukturálása, köztük a fényképezőgép gyártásé is.

Teljes megszűnéséről nincs szó. A cikk szerint alacsonyabb sebességre kapcsolnak a veszteséges ágazatok, átteszik őket más tevékenységi körök védőernyője alá, és jelentős létszámleépítéssel számolnak.

Hat veszteséges részlegről van szó, melyek az elmúlt évben a bevétel 5%-át termelték a cégnek, viszont 46 milliárd yenes veszteséget is felhalmoztak.

A Panasonic évek óta a kompakt és különösen a MILC piac igen erős, és ismert gyártójának számít. Cserélhető objektíves fényképezőgépei a legjobbak között vannak. 2011-ben hazai piacán még a legnagyobb gyártónak számított ebben a szegmensben, közel 39%-os részesedéssel. A következő években aztán fokozatosan visszaszorult a dobogón, tavaly óta pedig már nincs az első háromban. 2015-ben a részedeése a japán MILC-ek között alig érte el a 12%-ot, miközben a Sony több mint 34, a hasonló rendszert használó Olympus 22%-os értékesített.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr8512375261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása