A fotó fényesebbik fele

1000 fps-t tud a Sony kompakt CMOS szenzora

2017/02/08. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

Full HD felbontásban! sony_1000fps_cmos.jpg

Egy új rétegnek köszönheti elképesztő sebességét a Sony most bejelentett, háromrétegű CMOS szenzora. A hagyományos képérzékelőkhöz képest itt a hátsó megvilágítású és az áramköri réteg között egy plusz DRAM réteg található, ami sokkal gyorsabb soronkénti kiolvasást tesz lehetővé.

A CMOS teljes felbontását (19,3 millió képpont) 1/120 mp alatt képes kiolvasni, ami kb. 4x gyorsabb az eddiginél. Ennek köszönhetően Full HD videofelvételkor akár az 1000 kocka/mp sebesség is elérhető, ami gyönyörű lassításokat jelenthet, elég csak az alábbi videóba belepillantani. Ezen kívül kiküszöbölhető a CMOS szenzoroknál gyakran előforduló, és pont a lassú kiolvasásból adódó rolling shutter effektus, mely képtorzulásokat ad gyorsan mozgó témáknál.

Az új CMOS egyelőre fejlesztési stádiumban van, úgyhogy nem tudni a jövőben milyen eszközök kapják meg, de 1/2,33"-os méretéből valószínű, hogy a Sony jobb mobiltelefonjaiban és kompakt fényképezőgépeiben találkozhatunk majd vele. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr6812237006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása