A fotó fényesebbik fele

Brutál jó lett a Sigma 85mm F1,4 ART

2017/02/03. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Elődjét simán veri az új portréobi.sigma_85mm_f14_art_1.jpg

A DXOmark.com tesztelői alaposan kivallatták az új Sigma 85mm F1,4 DG HSM ART-ot, ami az eddig tesztelt objektívek listájának élére ugrott 50-es összpontszámmal, ezzel megelőzte az eddig ott tanyázó Carl Zeiss Otus 55 és 85mm-es fixeket.

Az objektív élességben kiválóan teljesített, gyakorlatilag teljesen nyitva is elképesztő részletességet produkál, tökéletesen kihasználva mondjuk egy 36 megapixeles fullframe szenzor képességeit.Elődjét magasan felülmúlja ebben és csupán áteresztési értékében marad le egy hajszállal tőle. Jobb viszont torzításban (gyakorlatilag 0), és színhiba kezelésben is, a képsarkok sötétedése pedig a korábbi modellhez hasonlóan alacsony. 

A profi minőséget persze meg is kell fizetnünk. Az említett Otus "lencsék" milliós áránál azért jóval olcsóbb a Sigma 85mm ART, de idehaza így is 400 ezer forint környékén vesztegetik. A korábbi változat egy százassal olcsóbb. Sigma, Canon és Nikon változatban kapható.

A teszt itt olvasható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr2812179590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása