A fotó fényesebbik fele

Papírból készül a Jollylook instant fényképező

2017/02/01. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

Azonnal kiköpi a fotót a harmonika kihuzatos retro gép.

jollylook_instant_paper_camera.jpg

Egyelőre még csak a gyártás beindításához szükséges 15 ezer dollárt gyűjtik a Jollylook reménybeli készítői, de úgy tűnik ennek kétszerese is simán összejött fényképező Kickstarter kampányában, úgyhogy hamarosan indulhat is a kartonpapírból készült harmonika kihuzatos retro fényképezőgép forgalmazása.

Ráadásul ez egy instant masina, vagyis a Polaroid és Fujifilm népszerű filmes gépeihez hasonlóan azonnal kiadja (pontosabban kitekerhetjük) az elkészült képet, ami néhány másodperc alatt megjelenik a papíron. A gépbe a Fujifilm Instax Mini gépek filmjei tölthetők, vagyis 62 x 46mm-es fotókra számíthatunk.

Keresője egy kihúzható, műanyag Fresnel lencse, az objektív pedig 110 mm-es gyújtótávolságú, hétféle cserélhető rekesznyílással (F8-F64), és egy lyukkamera nyílás (0,6mm) is jár hozzá. Összecsukva 85 x 127 x 48 mm helyet foglal.

Aki beszállna egy kis kezdőtőkével, az 35 dollárért (+posta) megkapja a fényképezőgépet és egy csomag instant filmet.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr6512173624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bernivan 2017.02.02. 09:31:11

Ez nagyon jó ötlet! Sajnos nem vagyok elége erős angolból és azt szeretném megkérdezni, hogy az első kettő csomag, amit alul felsorol az oldal, miben különbözik a harmadik, egy kamerás csomagtól. A másik kérdésem az lenne, hogy ha megveszem az egy kamárás csomagosat, hozzávaló filmet utólag lehet-e rendelni hozzá, ha elfogy.

Bernát Iván

hdnctrl 2017.02.02. 17:42:24

@bernivan: A gépbe a Fujifilm Instax Mini gépek filmjei tölthetők, vagyis 62 x 46mm-es fotókra számíthatunk.

Budai Petur 2017.02.03. 10:27:44

@bernivan: Szerintem semmiben nem különbözik. Azok korai előrendelői csomagok. Aki a leggyorsabb volt, az 29 dollárért is megkapta azt, ami később 35-be került, most meg ha jól látom már 38-ba.

Itthon lehet kapni Instax Mini filmcsomagot, bár nem olcsó mulatság.
süti beállítások módosítása