A fotó fényesebbik fele

"Filléres" DSLR tokkal is lehet búvárkodni

2017/01/09. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

A sarki háztartási- és barkácsbolt is árul hozzávalókat egy tisztességes DSLR búvártokhoz.

diy_dslr_wphousing.jpg

Aki próbált már vízálló tokot venni bármilyen tükörreflexes géphez, azt biztos szíven ütötte már, hogy a jobbakért simán elkérik még egyszer a gép árát, sőt! Biztos így járt David Wahlman is, aki úgy döntött, hogy a több ezer dolláros árhoz képest szinte fillérekért hoz össze egy sufni búvártokot a gépéhez. Kb. 50 dollárért vett pár nagyobb, légmentesen zárható műanyag tárolóedényt, pármenetes csőtoldalékot, egy tubus szilikon pasztás, egy 6"-os műanyag dómot (E-bay-es beszerzés), egy csőszorító bilincset, na meg egy vegyszerálló, vastagabb gumikesztyűt és ezekből rakta össze ez:

diy_dslr_wphousing2.jpg

A munkamenete és az összerakás képei weboldalán megtalálhatók. A fotók alapján persze nem egy 60 méterig vízálló profi cuccra kell gondolni, de ha mindent jól csináltunk akkor ezzel nyugodtan víz alá meríthetjük a masinát, ha viszont elszúrtuk valahol akkor csak magunkat okolhatjuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr5512111129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása