A fotó fényesebbik fele

Van igény a szuper sebességű kamerára

2016/11/29. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Összedobta a nép a Chronosra valót.chronos_highspeed_camera.jpgNemrég kezdtek el pénzt kalapozni megálmodói a Chronos 1.4 művésznevű kamera gyártásának beindításához. A Kickstarteren kért 65 ezer kanadai dollár elég gyorsan összejött, sőt azóta már közel ötszörösét dobták össze a támogatók, úgyhogy talán lesz valami a hipergyors, de ehhez képest elég baráti árúra tervezett videokamerából.

A Chronos 1.4 egy kb. 1/2,3"-os képérzékelőt kapott, mely 1280 x 1024 pixeles videófelbontásra képes, ezt viszont 1057 fps sebességgel. Ha 720 soros felbontásra váltunk a sebesség másodpercenként 1500 képkocka lehet, a legkisebb 640 x 96 pixeles képméret 21 649 fps-es sebessége pedig akár a puskagolyót is megfogja. Mindezért kb. 2500 USA dollárt kérnének a készítők, ami barátinak mondható ebben a kategóriában.

Karácsonyig még bőven van idő adakozni, úgyhogy akit meggyőz az alábbi videó, és úgy gondolja, már nyúlhat is a zsebébe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr4512009674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása