A fotó fényesebbik fele

Komoly felbontású képérzékelőt árul a Canon

2016/11/04. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

Mennyi a 120 megapixel kilója?canon-sensor-sale.jpg

A Canon korábban csak magának gyártott képérzékelőket most viszont úgy tűnik friss belépőként üdvözölhetjük a szenzor világpiacon. Az Image Sensors World weboldal infói szerint többféle képérzékelőt is kínál külső gyártónak. A legérdekesebb kétség kívül egy APS-H méretű, 120 megapixeles CMOS érzékelő, melynek képpont sűrűsége megegyezik az emberi szemével, vagyis 60x nagyobb a Full HD-nél. A rolling shutter technológiával működő képérzékelő 9,2 fps kiolvasási sebességű és megvásárolható RGB, RGB+infra és monokróm változatban is.

Kisebb videokamerákhoz egy 5 megapixeles global shutteres, 2/3"-os CMOS-t is árul a Canon, mely mozgó témák videózásánál lesz hálás segítségünk, de van itt egy mindössze 2 megapixeles full frame érzékelő is, mely 16:9-es oldalarányú és 19 mikrométeres pixelei miatt sötétben valószínűleg világbajnok képminőséget ad.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr3211929269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása