A fotó fényesebbik fele

Krumplival fotóz az ausztrál

2016/10/21. - írta: Budai Petur

(Ezt figyeld!)

Mekgájver megirigyelné.

potato_camera.jpg

Az ausztrál Colin Lowe minden bizonnyal a fényképezés McGyvere. Ha fotós masinája nélkül bezárnák a spájzba, biztos nem esne kétségbe. Simán összehozna az ott található dolgokból valamit, ami képet készít. Megtette ezt már egyébként - bár kérdéses, hogy tényleg bezárták-e - a fenti, krumpliból készült fényképezőgéppel.

Hogy ez tényleg egy fényképezőgép, vagy valami más, azt mindenki döntse el maga, de az biztos, hogy az említett úr egy nagyobb krumpliból, egy konzervdoboz kifúrt aljából, pár befőttesgumiból, ragasztószalagból és két filmtartóból csinált magának lyukkamerát, ami még működik is. Az alábbi képen a "gép" egyik fotója látható.

Ha sorozatgyártanák ez lenne az első fotógép, ami nem elavul, hanem elrohad.

potato_camera2.jpg(fotó: Colin Lowe)

(forrás: www.digitalrev.com, ABC News)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr4711826475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csb 2016.10.22. 01:11:12

Zsir! Ja, nem! Kemenyito!

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2016.10.22. 11:12:33

Ehhez a fényképezőgéphez pont annyire kell egy krumpli, mint pl, a tejbegrízhez. Lyukkamera a világ egyik legegyszerűbb eszköze, egy konzervdobozból és ragasztószalagból is lehet készíteni, ha meg filmkazettát is akarunk, azt is hozzá lehet ragasztani a dobozhoz. De azért jó ötlet a burgonya, mert így jól felkapta a Zinternet Értelmes Világa, ;)

dukeekud 2016.10.22. 12:04:47

@bestpixel: Ja gyermeteg, hatasvadasz baromsag. A fenykepezesben, a specialis fenyerzekeny anyag a lenyeg, amit kb 100 even at fejlesztettek a tudosok a vilag minden tajan.
Majd ha legalabb feketefeher filmet eloallit krumplibol, akkor lehet gratulalni. Mert lyukkamerat, mar 3 ezer evvel ezelott is hasznaltak, csak akkor meg megfestettek a kivetitett kepet, nem pedig fenyerzekeny anyaggal rogzitettek.
süti beállítások módosítása