A fotó fényesebbik fele

Ektra néven fut majd a Kodak mobilja

2016/10/20. - írta: Budai Petur

(Mobil)

Régi fényképezőgépéről nevezte el új telefonját az amerikai gyártó.kodak_ektra.jpg

Ahogy pár hete megjósoltam (nem volt nehéz) itt a Kodak új mobiltelefonja, mely le sem tagadhatná, hogy a fotózás egyik nagy öregje készítette. A hátulján lévő méretes objektív, és az alsó/szélső markolatszerű dudor elég egyértelműen jelzik, hogy komoly szerepet kapott benne a kamera, sőt a telefonhoz olyan bőrtokot is lehet majd kapni, ami inkább hasonlít egy retro fényképezőgép tokra, mint bármilyen mobiltelefon tartóra.

A kamera egyébként egy 21 megapixeles szenzort kapott 1:2,0-es fényerejű objektívvel, fázisérzékelős élességállítással és optikai stabilizátorral. Mindezek mellé 4K videofelvételi képesség, dupla LED vaku került, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfi kamera kapott helyet.

Mellesleg a telefont Helio X20 chipkészlettel szerelik, melyhez 3 GB RAM, és egy 5"-os FullHD kijelző társul. Belső memóriája 32 GB-os, amit microSD kártyával bővíthetünk. Az akkumulátor 300 mAh kapacitású.

A Kodak Ektra megjelenése valamikor 2017 elejére várható 550 dollár körüli nyitóáron.

kodak_ektra2.jpg

kodak_ektra3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr3811824699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása