A fotó fényesebbik fele

Lehet, hogy elárverezték a Che Guevarát fényképező gépet

2016/10/11. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Elkelt Alberto Korda egykori fényképezőgépe, mellyel talán az ikonikus forradalmár fotó is készült.che_alberto_korda.jpg

Egy múlt héten tartott fotócikk árverésen elárverezték a 2001-ben elhunyt világhíres fotós Alberto Korda egyik Leica fényképezőgépét. Ha Korda neve sokaknak nem is mond semmit, leghíresebb, Guarrillero Heroico című fényképét szinte mindenki ismeri. A fenti képről van szó, mely 1960-ban egy kubai rendezvényen készült Che Guevaráról, és azóta elég komoly hírnévre tett szert. A havannai születésű Korda több mint egy évtizedig volt Guevara fotósa, és fia szerint a most árverésre került Leica az egyik kedvence volt, amit az 50-60-as évektől rendszeresen használt, így nem lenne meglepő, ha a fotó ezzel készült volna. Ezt azonban csak a 15 éve elhunyt alkotó tudná megerősíteni - ha, egyáltalán.

A gép ennek ellenére igen jó áron ment el. Eladója eredetileg 5620 és 8,990 dollár közé taksálta, végül 20340-ért (5,58 millió Ft) talált gazdára. A vevő kiléte ismeretlen.

korda_leica.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr6111795659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása