A fotó fényesebbik fele

Egy tollvonásból kitalálja a képszerkesztő mit szeretnénk

2016/09/30. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Gyorsan megváltoztathatjuk egy tárgy formáját vagy színét, vagy akár átrajzolhatjuk a teljes képet.adobe_gvm_research.jpg

A Berkeley Egyetem kutatói az Adobe Research laborral közösen fejlesztik a Generative Visual Manipulation (tükörfordításban kb.: Teremtő Vizuális Manipuláció) nevű eljárást, mely a jövőben talán alapnak számít majd a fotószerkesztésben.

Az eljárás akár forradalmasíthatja is a képszerkesztést, hiszen nincs szükség hozzá elmélyült ismeretekre a témában: egy két egérvonással felskiccelve hozhatunk létre egyedi fényképeket, olyan formákkal és színekkel amivel csak szeretnénk; egy lefényképezett tárgy alakját könnyedén megváltoztathatjuk úgy, hogy a megjelenése természetes marad, vagy akár villámgyorsan átszínezhetjük. Mindehhez nincs szükség művészi látásmódra, csak némi csúszka húzogatásra, és, hogy nagyjából megadjuk a szoftvernek, hogy mit szeretnénk. A mesterséges intelligenciát és a fotó statisztikai elemzését felhasználó technológia jó eséllyel ennyiből is kitalálja mit szeretnénk.

Nem egészen tiszta miről van szó? Ez a videó talán fellebbenti a fátylat:

Aki mélyebben szeretné beleásni magát a témába, annak íme a hivatalos dokumentáció.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr1311754303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása