A fotó fényesebbik fele

Könnyen hordozható drónt ad ki a DJI

2016/09/28. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

Ez lesz a válasz a GoPro Karmára?dji_mavic_pro.jpg

A népszerű Phantom drónokat gyártó DJI egy kompakt, könnyen szállítható, kamerás négyrotorost jelentett be Mavic Pro néven, hasonló elgondolással, mint a múlt héten megjelent GoPro Karma drónnál. A kihajtható rotortartókkal megáldott masina akár 64,8 km/h-ás végsebességre képes és egy feltöltéssel kb. 27 percig maradhat levegőben. Hatótávolsága 7 km.

Az alapcsomagban lévő kamera több tengelyen stabilizált, 4K felbontású képet ad 30 fps, vagy FullHD-t 96 fps sebességgel. Képes 12 megapixeles RAW fotók készítésére is 0,5 méteres távolságtól a végtelenig állítva az élességet. Új fejlesztésű kontrollere LCD kijelzőjén a repülési adatok jeleníthetők meg, a gyártó OcuSync technológiája pedig max. 1080p minőségű élőkép fogadást tesz lehetővé legfeljebb 7 km távolságból.

A Mavic Pro-t a kezdők is könnyen kezelhetik. A TapFly szolgáltatás segítségével mobiltelefonunk képernyőjén jelölhetjük ki a drón úticélját, mely képes automatikusan kikerülni a közbeeső akadályokat. A DJI ActiveTrack segítségével felismeri a fontosabb tereptárgyakat (emberek, autók, kerékpárosok, hajók, állatok) és képes ezeket követni, előttük haladni, vagy körberepülni. A Terrain Follow módban előre megadott távolságban (30 cm-től 10m-ig) pásztázza végig kamerájával az adott tereptárgyat. A gesztusokkal való vezérléssel gombnyomás nélkül is irányíthatjuk, vagy készíthetünk vele "légi-szelfit".

A DJI Mavic Pro ára kontrollerrel 1000 dollár körül lesz, anélkül 750. Október 15-től lesz kapható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr7211749191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása