A fotó fényesebbik fele

Összemelegedett a Leica és a Huawei

2016/09/26. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Közös kutatóközpontot hoznak létre, és folytatják a P9-cel megkezdett fejlesztést.huawei_p9_2_1.jpg

A Huawei pár hónapja lepte meg a nagyérdeműt a P9 modellel, melynek hátuljára két Leica emblémás kamera került. Az együttműködésnek ezzel még nincs vége, sőt az első kísérlet után még szorosabbra fűzték azt. A napokban egy közös kutató-fejlesztő központ létrehozásában állapodott meg a két cég, mely a Max Berek Innovation Lab nevet viseli majd és a Leica wetzlari főhadiszállásán kerül felállításra azzal a céllal, hogy optikai és szoftver rendszereket fejlesszen mobil eszközökbe, de a számítógépes képalkotás, valamint a VR és AR (virtuális és kiterjesztett valóság) terén is közös kutatásba kezdenek.

Korábban elterjedt, hogy a P9-ben lévő kamerán csak az embléma Leica, a termék valójában a Sunny Optical nevű kínai cég terméke. A Huawei külön közleményben cáfolta, hogy német partnere csak a márkanév jogát adta a kamerához:

" A P9 és P9 Plus a Huawei és a Leica közös fejlesztésének eredménye...A Leica a kezdetektől igen komolyan belefolyt ezen eszközök kifejlesztésébe. A Huawei és a Leica szoros együttműködése sok területen megnyilvánul. Az eszközök megfelelnek a Leica legmagasabb képminőségi elvárásainak”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr4711744165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása