A fotó fényesebbik fele

Szúrjad neki a Laowa makró-bottal!

2016/09/22. - írta: Budai Petur

(Ezt figyeld!)

Megmosolyogtat ez az objektív.laowa_24mm_f14_macro.jpg

Az biztos, hogy nem hétköznapi kinézetű a Laowa most bejelentett 24mm F14 Macro objektívje. Elsősorban félénk élőlények makrózásához ajánlják, azzal az elgondolással, hogy a botszerűen elkeskenyedő hosszú végtől kevésbé irtóznak majd szégyellős makró alanyaink, és a nehezebben hozzáférhető helyekre is egyszerűbb beszúrni ezt az alkalmatosságot. Ennek viszont ára van, a fényerő, ami csak 1:14-es, vagyis az autofókusszal nem kell vesződnünk (nyilván kézi élességállítású), és a megfelelően rövid záridő sem lesz gyakori vendég fényképezőgépünk háza táján.

Azért akadnak erényei is, mint például a 2:1-es makró leképezés, ami duplája az átlagnak, tehát egy fullframe szenzorra a világ 18 x 12mm-es szeletéről készült kép vetül.

Az ára és a megjelenési ideje egyelőre nem ismert, de az igen, hogy Canon és Nikon DSLR gépekhez lesz csatlakoztatható ha forgalomba kerül.

(Forrás: Ephotozine.com)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr1311736699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása