A fotó fényesebbik fele

Neki van a legtöbb fényképezőgépe

2016/08/18. - írta: Budai Petur

(Ezt figyeld!)

Több ezer fényképezőgépet gyűjtött össze potom pénzért ez az indiai fickó.guinness_camera_collector.jpg

Az indiai Mumbaiban élő Dheerankur Upasak a világ legtöbb fényképezőgépének tulajdonosa. Legalábbis a Guinness rekord összesítő szerint. 970 körül kezdett gépeket gyűjteni, amikor ajándékba kapott egyet. Az ezredforduló utánra már több ezer fotóeszköz volt a birtokában, 2007-re pedig csaknem 4500 fényképezőgéppel döntötte meg a saját rekordját. A gyűjteményből kimaradtak a modern darabok, így a digitális masinák is, hiszen csak az 1890 és 1960 közöttieknek van esélyük nála.

Úgy tűnik csak a mennyiség terén elhivatott az úr, hiszen egyáltalán nem célja, hogy drága ritka darabok után kutasson. Elmondása szerint még soha nem adott 1000 rúpiánál (~4100 Ft) többet egy gépért. Ettől függetlenül akad néhány ritkaság is a kollekcióban, például egy Leica 250 Reporter, mely manapság 80 ezer dollárt (~22 millió Ft) ér. Többnyire Indián belül szerzi be őket az utazásai alatt, különböző bolhapiacokon, bazárokban.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr1310424294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása