A fotó fényesebbik fele

Elárverezik a Leica családot

2016/08/12. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Szobadísznek sem utolsó a több mint száz gépet tartalmazó "családfa".leica-family-tree-christies.jpg

A Leica cég elárverezi a korábbi központjában kiállított fényképezőgép családfa installációját. A 107 gépet tartalmazó "Stammbaum" néhány éve még a német cég solmsi főhadiszállásán állt, és nagyon sok poszterükön, katalógusukon szerepelt. A vállalat 2013-ban Wetzlarba költözött, ahol már nem került számára hely, így két angol gyűjtő vásárolta fel. Most a Christie's aukciós házon keresztül szeretnének túladni rajta egy szeptember 16-án megtartandó árverésen. A szakértők a teljes kollekció értékét 455-585 ezer dollárra teszik

A 2,22 x 3 méteres fém fali tartón az összes távmérős és tükörreflexes Leica fényképezőgép helyet kapott az 1914-es Ur-Leicával kezdve. A szakértők a teljes kollekció értékét 455-585 ezer dollárra (~127-163 millió Ft) teszik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr9010382818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása