A fotó fényesebbik fele

Jönnek és mennek a fotós cuccok

2016/08/03. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

A Panasonic csúcsgépét kivonták a forgalomból, míg a Sony normál optikája most került a boltok polcaira.panasonic_gh3.jpg

A Panasonic 2012 őszén dobta piacra a Lumix DMC-GH3-at, mely az első 4K videót tudó digitális fényképezőgép volt. A típus napjainkig kapható maradt attól függetlenül, hogy utódja a GH4 már 2014 májusa óta forgalomban van. Úgy tűnik azonban, hogy lekerül az "étlapról", hiszen a nagyobb online boltok már forgalomból kivont modellként jelzik. A hazai kereskedőknél egyébként már hónapok óta hiánycikk, de most már külföldről is nehézkes lesz egy új példány beszerzése. A GH4 modell 340 ezer forint körüli ártól kapható jelenleg. A GH5-öt talán a szeptemberi Photokina kiállítás környékén jelentik be, de ez egyelőre csak pletyka.

A Sony Zeiss Planar T* FE 50mm F1,4 ZA normál objektív viszont világszerte tegnap óta kapható. Európában 1800 eurós (~560 ezer Ft) árcédula került rá, ami kicsit húzós az amerikai 1500 dolláros (~417 ezer Ft) árhoz képest. 

Az objektív E-bajonettes gépekre csatlakoztatható, különösen a fullframe modellekkel teljesít majd jól.

sony_zeiss_50mm_f14_za.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr228932088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása