A fotó fényesebbik fele

Látjuk még ezeket a Canon objektíveket?

2016/07/27. - írta: Budai Petur

(Pletyka)

Meglepő Canon tervek.canon_lenses.jpg

Az Egami blog mindig szorgosan kigyűjti az aktuális japán szabadalmi bejelentéseket. Egyáltalán nem biztos, hogy lesz is belőlük valami, de érdekes lehet megnézni mit tervez objektívek terén a Canon.

Kezdjük a legfurábbal: EF 40-800mm F4,5-5,6. 20x-os optikai zoom a (közel) nagylátószögtől a szuperteléig? Mindez akár fullframe DSLR-eken? Nehéz elhinni.

EF-S 15-75mm F2-5,6. APS-C szenzoros fényképezőgépekre jönne, úgyhogy 24-120mm-rel lenne egyenértékű. A szuper fényerejű, kényelmes nagylátószög miatt sláger obi lehet. Ha megvalósul.

EF 300mm F2,8. Ilyen már volt több is ezelőtt, de ez egy korábbinál kisebb és gyorsabb AF meghajtással szerelt profi tele lenne.

10-180mm F2,8-4,0. Ne tessék megijedni, ez nem DSLR objektívnek készül! 1"-os gépeihez tervezte a Canon, amiből jelenleg csak beépített optikást gyárt, így még az sem biztos, hogy ez cserélhető objektív lesz. Colos szenzoron mindenesetre 28-500mm-nek felel meg ez a gyújtótávolság. Egy új PowerShot G modellen nem lenne meglepő. Például a tavalyi G3 X utódján, ami 24-600mm-es ekvivalens optikát kapott, tehát nagyobb gyújtótáv tartományút, viszont rosszabb fényerővel.

EF 70-200mm F2,8 DO. Klasszikus, profi 70-200mm-es, azaz mégsem, hiszen DO lencsetaggal készülhet, ami jelentős méretcsökkenést jelent. Szerintem sokan szívesen látnának egy "kompakt" objektívet ebben a tartományban.

EF 11mm F4,0. Az egyedülálló és méregdrága 11-24mm-es zoomjuk fix ultranagy látószögű változata sokkal kisebb méretben. Állítólag ezen 83mm helyett 52mm-es lehetne a front szűrőmenet. A zoom változatnál is a minél kisebb szférikus torzítás volt a cél, így itt is ez a fő szempont.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr518917092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása