A fotó fényesebbik fele

Pixelkukkolók, itt a Pentax K-1 szuper felbontás módja!

2016/06/01. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

A tesztből kiderül, mennyire használható odakint a nagyobb felbontást kínáló funkció.pentax_k-1_1.jpg

Az év elején bejelentett Pentax K-1 a márka első kereskedelmi forgalomba került fullframe DSLR fényképezőgépe, és a kisebb modellekhez (pontosabban a K-3 II-höz) hasonlóan ez is megkapta a sokat ígérő Pixel Shift technológiát. Ennél az üzemmódnál a szenzor apró elmozdításaival több képet (négyet) készít a gép, majd ezeket egy jóval nagyobb felbontásúvá fűzi össze. 

Már a DPReview korábbi stúdió tesztje is bizonyította, hogy ez hasonló, statikus témáknál milyen sokat dob a felbontáson. A teszt-site azonban most kivitte a gépet a való életbe, vagyis inkább egy kis természetjárásra, és közben kipróbálták a Pixel Shiftet.

A próba során a papírforma igazolódott be. A nem mozgó témák részletessége szépen javult, sőt 2 Fé dinamika növekedés is elérhető ebben a módban, viszont minden mozgó dolog, például egy tájkép fodrozódó víztükre, vagy egy vízesés is alaposan elbánik a képminőséggel, bár a Motion Correction funkció némileg csökkenti a bajt. További hátrány, hogy közel 4x akkora fájlmérettel kell számolnunk a RAW fájlok esetén. De hát, valamit valamiért!

Teljes felbontásban itt lehet összehasonlító tesztképeket böngészni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr48768188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása