A fotó fényesebbik fele

Így készíthetsz 3D videót a GoProval

2016/05/30. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

A Fantem által gyártott képosztó Vitrima optika kell hozzá.

vitrima_3d_lens_gopro.jpg

A GoPro tokjára lehet felerősíteni a kamera méretéhez képest elég nagy, vízálló Vitrima 3D objektívet, mely a hagyományos 3D optikákhoz hasonlóan két részre osztott szekcióival különíti el a térbeli hatáshoz szükséges két képet, melyeket kissé eltol egymáshoz képest. 

Az eredmény realtime, utófeldolgozást nem igénylő, 3D videó, igaz a szenzor felbontását megosztva vízszintesen csak fele akkora felbontásban. Persze a videó ettől még nem lesz virtuális valóság, hiszen ahhoz 360 fokos felvétel kéne, de egyszerű, statikus térbeli mozgóképnek megjárja. A videók egy 3D VR szemüvegben nézhetők meg legegyszerűbben, amit manapság már szinte minden nagy és majdnem minden kínai gyártó is kínál. 

Az objektív készítői ingyen (+ posta) is küldenek egy egyszerű 3D nézőt, feltéve, hogy USA címre küldetjük. Az objektív ára sem vészes. 50 dollárért vásárolható meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr918760592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása