A fotó fényesebbik fele

Virtuális valóságba repít a Vuze VR 3D 360

2016/05/26. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

Már előrendelhető a teljes 360 VR realtime képet adó kamera.

vuze_360_vr_camera.jpg

Az akciókameráknak új gázfröccsöt adhatnak a VR (virtuális valóság) eszközök, és persze ezzel szoros összefonódásban a 360 fokos rögzítés elterjedése. A most bejelentett Vuze VR 3D 360 kamera igyekszik kihasználni ezeket az újdonságokat, melyet a HumanEyes Technologies fejleszt.

A viszonylag kis (12 x 12 x 3 cm-es) készülékbe nyolc apró kamerát építettek, mely a teljes környezetet folyamatosan rögzíti FullHD-ben, de nem csak képben hanem hangban is. Minden objektív 120 fokos szögben rögzít, majd ezt pakolja össze a teljes teret rögzítő mozgóképpé a szoftver. A videó ezután 3D-ban , VR eszközön keresztül és 2D-ben is lejátszható. Az összefűzött videó elvileg 4K felbontású, de lejátszásnál a 3D megjelenítés miatt sokkal gyengébb felbontásúnak tűnik. A Vuze kamera teljesen realtime dolgozik, tehát a felvétellel egyidőben azonnal rendereli a 3D VR filmet.

A Vuze VR 3D 360 előrendelhető 800 dolláros áron, melybe egy kis állvány és egy Homido HR nézőszemüveg is beletartozik. Kereskedelmi forgalomban 2016 októberétől várható.

Ezzel a kamerával készült a legutóbbi cannes-i filmfesztiválon bemutatott "Summertime" című kisfilm is, úgyhogy megnézhetitek mit tud a készülék. Ezt:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr168748032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása