A fotó fényesebbik fele

Gigapixeles felbontást tud a Google művészeti galéria

2016/05/18. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Digitális nagyító alatt böngészhetünk át több száz műalkotást.

google_art_camera.jpg

Akit a fotózások kívül egyéb kétdimenziós képzőművészeti ágak is érdekelnek látogasson el a Google Art Camera weboldalra, ahol több száz festmény, rajz és egyéb művészeti alkotás tekinthető meg akár gigapixeles méretben. 

Azt már eddig is tudtuk a cégről, hogy a Google Earthben az egész világot szeretnék "befényképezni". Ennek a projektnek a célja hasonló, a művészeti alkotások vonatkozásában, melyeket akár a legapróbb ecsetvonások szintjéig átfésülhetünk az elképesztő részletességű fotókon. Az alábbi videón látható a fényképezőgép is, ami ezt a nagyon komoly felbontást lehetővé teszi. Nyilván ez nem egy gigapixel felbontású készülék, hanem több fotót készít a témáról (automatikusan) és ezeket utólag összeillesztve kapják meg a szuper részletességű, művészeti  panoráma fényképet.

Sajnos magyar vonatkozású műkincset egyelőre nem találtam, de még csak néhány száz képet tartalmaz a gyűjtemény, úgyhogy talán egyszer a hazai múzeumok ritkaságait is átnézhetjük a digitális nagyító alatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr398727740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása