A fotó fényesebbik fele

Fotós szimulátor + virtuális valóság

2016/05/17. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Ez a jövő útja a fényképezés oktatásában?vr_photo_jam.jpg

Az amerikai Robomodo szoftverfejlesztő cég, mely eddig főleg gördeszkás játékairól volt ismert, most egy fotós szimulátoron dolgozik, melynek munkacíne "VR Photo Jam". A játék abszolút mai, hiszen a jelenlegi sláger VR támogatást is bevetették. Bemutató videójukban egy HTC Vive szemüveggel és a hozzá való kontrollerekkel láthatjuk a játékost, amint egy deszkás félcsőben próbál lekapni két sportolót.

A mozgásérzékelő kontrollerek segítségével egy profi fényképezőgépet "kapunk kézbe", és emelhetünk virtuális arcunkhoz, keresőjében pedig ugyanúgy látható a külvilág és az expozíciós beállítások, mint egy valódi DSLR-ben. A képzeletbeli expo gombot lenyomva fényképek készülhetnek bármely pillanatról, bármely szögről. A virtuális térben helyzetünket is szabadon megadhatjuk, így akár közvetlen közelről is fotózhatjuk témáinkat. A képeket az időzítés, kivágás és a téma helyzete alapján értékeli is a program.

A játék ( vagy fényképez oktató szoftver?) még nincs kész, és a megjelenési időt se ismert, de a tervek szerint kipróbálhatjuk majd magunkat paparazziként, valamint természet- és háborús fotósként is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr388724524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása