A fotó fényesebbik fele

Újra pusztított a szelfi

2016/05/09. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Ezúttal egy öreg szobor volt az áldozat.

lisboa_selfie_victim.jpg

A lisszaboni Rossio pályaudvar homlokzatán állt 126 évig I. Sebestyén portugál király (ur.:1557-1578) kőszobra...egészen múlt szerdáig. Egy huszonéves szelfi-őrült ugyanis úgy gondolta, hogy méltó alany lenne egy közös fotózkodáshoz. Felkapaszkodott hát a kőszoborra, hogy elkészüljön a mű, de az sajna nem bírta a tornamutatványt, és ledőlve a járdára darabokra tört. A fiatalember ezután menekülőre fogta, de hamarosan elkapták a helyi zsaruk, úgyhogy ez drága önkép lett. Ha sikerült egyáltalán.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr518700244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ROTFL Manó 2016.05.10. 12:48:45

Ne haragudj kedves Petur, hogy rákérdeznék, de nagyon feszíti szűmet a kérdés:

Mi a rossebnek éreztél kéztetést arra, hogy blogpostban emlékezz meg egy olyan történésről, amit kébé három napja már megírt az Index:

velvet.hu/gumicukor/2016/05/07/szelfizes_kozben_zuzott_ossze_egy_126_eves_szobrot/

Most ez engem halál komolyan érdekel, pszichiátriai értekezést írok erről a jelenségről. Miként formálódik a gondolat szikrája a fejekben, hogy 24-48-72 órás ismétléssel _újra_ megírjanak egy hírt?

Budai Petur 2016.05.10. 14:34:50

Nagyon egyszerű. Nem olvasom az Indexet. Ezek szerint ők voltak a gyorsabbak.
A hírt egy angol nyelvű fotós blogról vettem. Fotós témákban általában fürgébbek az Indexnél, ezúttal azonban nem. Hiába, a bulvár...

A kérdés itt inkább az, hogy miért emelte ki az Index2 a blogposztomat is (persze köszönet a reklámért), ha már 3 napja megírták hírben?

Tehetséges ugandai buzi 2016.05.10. 22:31:50

Lehet, hogy hasonlóan működik az index ajánlórendszere, mint a sorba rendezés a google keresőjében. Minél több hivatkozás mutat egy dologra, annál előrébb sorolja. Elképzelhető, hogy mivel erről az eseményről már ketten is írtak az index.hu és a blog.hu közös felületén, ezért a flag-ek egyezése miatt ez a hír már két helyen szerepelt, lehet, hogy exponenciáiálisan több pontot kapott, talán emiatt kiemelhették a sok ezer blog közül és így bekerült az ajánlóba.

Tehetséges ugandai buzi 2016.05.10. 22:33:37

Persze az is lehet, hogy tök véletlenszerűen működik. Vagy az egyik szerkesztő rábök az egyikre és az lesz kiemelve.
süti beállítások módosítása