A fotó fényesebbik fele

Megújult a Raspberry Pi kamerája

2016/04/26. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

8 megapixeles felbontású szenzort kapott a kiegészítő.

raspberry_camera_v2.jpg

Az olcsó Raspberry Pi miniszámítógépekhez sokféle kiegészítő, többek között külső kamera modul is kapható, melyet eddig a 2013-ban megjelent, 5 megapixeles modul jelentett. Most egy új kamerát adtak ki hozzá, mégpedig az előző változat OmniVision szenzora helyett egy 8 megapixeles Sony IMX219PQ CMOS érzékelővel. A kamerából infra-érzékeny változat is vásárolható, mely jobb képminőséget nyújt sötétebb helyzetekben. A nagyobb felbontás mellett automatikus fehéregyensúly kezelése is fejlettebb lett.

Az új Raspberry modul 3280 x 2464 pixeles állóképek illetve 1920 x 1080 pixeles, 30 fps sebességű (vagy 720p/60fps) videók készítésére alkalmas, és gyakran használják otthoni biztonsági megfigyelő, csillagászati felvevő, vagy drónok fedélzeti kamerájaként.

ACamera v2 ára 25 dollár, az RSComponents, vagy az element14 webshopokban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr318664574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása