A fotó fényesebbik fele

Feltörték a Sony Alphákat

2016/04/26. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Kikapcsolható a videós időlimit.sony_a6300_pic.jpg

Canon gépekre már évek óta beszerezhetünk hackelt firmware-t a webről. Úgy hívják Magic Lantern, sőt Nikon DSLR-ekre is létezik valami ilyesmi. Most a Sony MILC tulajok is örülhetnek - legalábbis a bátrabbak - hiszen egy ügyes programozó, nicknevén Ma1cro sikeresen feltörte a szoftverüket. Bár ugyan a házi-firmware jelenlegi változata nem tud annyit, mint a fent említettek, az is nagy szó, hogy a videózást kissé gúzsba kötő 30 perces limitet feloldja, vagyis feltelepítése után bármilyen hosszú videó snitt készíthető. A másik képessége, hogy szabadabb hozzáférést kapunk a nyelvi beállításokhoz, de ez inkább azoknak lesz érdekes, akik Japánban vásárolnak Alpha szériás MILC fényképezőt. Így feloldható az angol menünyelv is.

A firmware azokon a modelleken használható, melyek támogatják a PlayMemories szoftverek telepítését, tehát minden A7, valamint az A5100, A6000 és A6300 típusokon.

 

A hozzá való fájlok, illetve a telepítés menete itt található, azonban jó lesz vigyázni, mivel a nem hivatalos szoftver telepítése akár a garancia elvesztését is jelentheti, ha valami gond lesz a fényképezőgéppel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr1008664512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása