A fotó fényesebbik fele

Befejezte a Lytro...

2016/04/06. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

...a konzumer fényképezőgépek fejlesztését.

 lytro_illum.jpg

Mindezt a cég elnöke, Jason Rosenthal jelentette be blogján. Teljesen új irányt vesznek, illetve csak a régi főcsapást hagyják a múltra, hiszen az új irány a virtuális valóság eszközök fejlesztése lesz az általuk futtatott  Light Field technológiával felvértezve. Erre már korábban is tettek lépéseket, például a tavaly év végén bejelentett Immerge már a profi VR világot célozta meg. 

lytro_immerge.jpg(Lytro Immerge)

A Lytro néhány éve robbant be a fototechnikai oldalak hírrovataiba a Light Field fényképezőgépével, de sajnos a köztudatba nem igazán sikerült bekerülniük. Első fényképezőgépük még csak egyfajta demó volt, bár kereskedelmi forgalomba került, sőt itthon is lehet kapni, a második generációs Lytro Illum (első képen) azonban jóval ígéretesebb készülék lett. A cégvezér szerint már javában dolgoztak a harmadik és negyedik generáción; ezt dobták most sutba a VR ellenében.

A Light Field gépek nem csak a világ 2 dimenzióba leképezett másolatát rögzítik, de az objektívbe jutó minden egyes fénysugár szögét és irányát is, így egy térbeli képet készít, melynél utólag megváltoztatható az élesség helye, sőt kiterjedése is.

Kattints csak bárhová ezen a fotón, vagy mozgasd fölötte az egérmutatót. Aztán pedig felejtsd el, mert ilyesmit többet nem kapunk tőlük. (További képek)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr408573726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása