A fotó fényesebbik fele

Nem szerepelt valami jól a profi Nikon

2016/03/29. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

A DPReview előzetes tesztje alapján a Nikon D5 a jelenleg létező legkisebb képdinamikájú fullframe gép a márkán belül.

nikon_d5.jpg

Az amerikai fényképezőgép tesztoldal egy előzetest tett közzé készülő Nikon D5 tesztjéről. Ebben azt próbálgatták, mennyire bírják zaj nélkül sötétebb képterületei, ha megpróbáljuk több fényértékkel túlhúzni őket. A képek szerint már 3 egész fényértékes világosság emelés is sokkal erősebb zajt mutat, mint a 2 évvel ezelőtti Nikon D750 fotóin. Pedig a korábbi modell fullframe érzékelőjén 24,93 millió, míg itt 20,8 millió képpontnak szorítottak helyet. Erősebb világosításnál még nagyobb a különbség, sőt ilyen esetben a D5 képeinek alján és tetején furcsa sávozottság (banding) is megjelenik.

A Nikon D5-öt idén év elején mutatta be a japán gyártó. A20 megapixeles fullframe szenzorrral szerelt gép a cég eddigi leggyorsabb fényképezőgép modellje, melynek érzékenységét akár ISO 3 280 000-ig emelhetjük. A tesztből az is kiderül, hogyan teljesít a gép ezen a top érzékenységen.

Idehaza 2 269 000 Ft-ért vásárolható meg a váz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr788534238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása