A fotó fényesebbik fele

Páncélököllel a kósza drónok ellen

2016/03/07. - írta: Budai Petur

(Ezt figyeld!)

Többféle megoldást kísérleteztek már ki a veszélyes drónok befogására. A holland zsaruk például sasokat treníroznak. A britek megoldása kevésbé természetközeli, cserébe legalább olyan elrettentő.

drone-hunter_bazooka.jpg

Oké, "páncélökölnek" nevezni kissé túlzó a SkyWall100 nevű drónfogó fegyvert, de kétségtelen, hogy van hasonlóság. A brit OpenWorks cég által kifejlesztett eszköz sűrített gáztöltetű patronnal működik, mely egy kis rakétát lő ki legfeljebb 100 méterre. Az automatikusan szétnyíló rakétában egy befogó hálót rejtettek el, ami azonnal ártalmatlanná teszi a repülő betolakodót.

A SkyWall100 nem túl nagy. 130 centis hosszához 10 kilós tömeg társul, így egy kézben is gyorsan a helyszínre szállítható és pillanatokon belül használatra kész, a célzást pedig egy intelligens, lézeres távmérővel ellátott kereső segíti. Újratöltése mindössze 8 mp-et vesz igénybe, és éjjel is bevethető.

Az amatőr drónozás nagy dívat lett az utóbbi pár évben, és számos országban hiába hoztak korlátozó jogszabályokat a reptetésükkel kapcsolatban, a veszélyesebb helyeken - mint például a repterek, stadionok, nagyobb rendezvények, börtönök - sokkal inkább az ehhez hasonló aktív védekezés látszik hatásosabbnak. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr118450912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása