A fotó fényesebbik fele

Ennél ötletesebb "bullet time" nincs

2016/03/01. - írta: Budai Petur

(Ezt figyeld!)

Házilag barkácsolt magának "bullet time" kitet Nicolas Vuignier, hogy a Mátrixból megismert kameratrükkel vegye fel magát sízés közben. Ráadásul a kamerán kívül nem került szinte semmibe, és bárki otthon is összedobhatja.
centriphone.jpg

 Messze a legdrágább hozzávaló egy nagy (minimum 120, de inkább 240 fps vagy több) képfrissítéssel dolgozó, kis méretű kamera, ha olyan szépen belassított felvételeket akarsz, mint a Mátrixban. Jelen esetben ez egy iPhone 6 volt. Ezen kívül csak egy házilag eszkábált tartó és egy erősebb madzag kell hozzá. A többit elvégzi a centrifugális erő, ha mindezt összerakosgatjuk és a fejünk felett pörgetjük. A neve legyen mondjuk Centriphone, ha már kiötlője is keresztelte el.

Itt a végeredmény:

Vuignier a február elején kiposztolt Youtube videójával már több mint 3,5 millió megtekintést zsebelt be, és számos kérést, hogy ossza meg mindenkivel a készítés körülményeit is. Hát, megtette:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr738431918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása