A fotó fényesebbik fele

A 4K szinte tuti az új Canon 5D-ben

2016/03/01. - írta: Budai Petur

(Pletyka)

A japán CP+ szakkiállítás is úgy múlt el, hogy nem kaptunk új EOS 5D fényképezőgépet, habár sokan számítottak rá. Fellángolt tehát újra a pletykamáglya, így összeszedtük, mire vágyik vagy mit jósol az internet népe.

canon_5dmk4.jpg

Szinte mindenki egyetért abban,hogy 4K videófelbontást tud majd az 5D Mark III utódja, abban viszont nem, hogy milyen felbontású fullframe érzékelőt kap majd. Leginkább a 24-28 megapixel valószínű. A korábbi modell 21 megapixeléhez képest sem erőltette nagyon a Canon a megapixel háborút (a Mark III 22-vel jött), így ez most sem valószínű, különösen a tavalyi, 50 megapixeles 5Ds és 5Ds R árnyékában. 

Szóba került a 'Canon Log' és 'Wide DR gamut' képmód is, melyek szélesebb dinamikaátfogást biztosítanának, akár fotó, akár videó esetén. A feldolgozórendszer szinte biztos, hogy az újabb Digic 6 lesz, de a nagyobb tesóval ellentétben itt nem dupla, csak szimpla processzorral. Sorozatban 9 kép/mp-et látnak valószínűnek, de ez egyelőre hasraütés. A Mark III 6 kép/mp-et tudott.

Az AF rendszert valószínűleg az 1Dx Mark II-ből örökli majd a gép, hiszen a korábbi modellváltáskor is hasonlót lépett a Canon. Mindenesetre a Dual Piixel AF szinte lezsírozottnak tűnik.

Az 5D Mark IV kapcsán felmerült az érintőképernyő, a kombinált CFast és SD kártyafoglalat, valamint a beépített GPS és Wi-Fi is. Nem lennének meglepők, hiszen az új 1Dx a többségüket tudja, így innen se rína ki. 

Mindez persze csak pletyka. Olyannyira, hogy még a név sem biztos. Többen inkább a Canon EOS 5D X nevet látják valószínűnek.

És a bejelentés? A következő nagyobb fotós hepaj a las vegasi NAB Show április közepén. Talán majd akkor...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr858431758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása