A fotó fényesebbik fele

Kutya fotósok munka közben

2016/02/26. - írta: Budai Petur

(Ezt figyeld!)

Nem kutyákat fotózó emberek! Embereket fotózó kutyák! Persze, hogy Japánban.

kutyafotos.jpg

Abban nem sok kraft van, ha lefotózzuk kis kedvencünket. Abban viszont annál inkább, ha ő fotóz le minket. Hírértéke is csak annak van, ha a nyúl viszi a vadászpuskát, vagy a postás harapja meg a kutyát.

Nos, ebből az elgondolásból kiindulva egy japán állateledel gyártó, - nyilván félig reklámcéllal - olyan kutyabarátokat keresett, akik rendszeresen örökítik meg ebüket. Egy profi fotóstúdióba invitálták őket, ahol legnagyobb meglepetésükre (legalábbis a filmből ez jön le) saját házi kedvencük trappolt a fényképezőgép mögé és kapta le őket. A kutyusokat titokban trenírozták a feladatra. Íme, a FoDOGráfusok! 

A gép egy komoly Hasselblad középformátumú masina volt, melyhez egy kutyamancsra méretezett, jó nagy és rikító kioldógombot applikáltak. Az oké, hogy rövid tréning után egy kutya is betanítható gombnyomogatásra, de az számomra rejtély, hogy miként tudták ezt a családok elől eltitkolni?

Na mindegy! A mosoly garantált, és ez a lényeg, hiszen a kampányt a február 5-iki "Mosoly napjára" időzítették. 

De mi ebből a tanulság? Hogy a műtermi fotózás csupán felszerelés kérdése, és egy öleb is el tudja végezni?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr428420912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása