A fotó fényesebbik fele

Ha 21 éves vagy, ne szelfizz!

2016/02/09. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Egy friss statisztika szerint a halállal végződő szelfizés a 21 évesek körében a leggyakoribb.

selfie.jpg

A priceonomics.com-on megjelent elemzés szerint 2014-ben 49-en vesztették életüket szelfizés közben. Ez bőven megelőzi a cápák, a hódeszkázás és az automaták (!) okozta halálesetek számát. Az is egyértelmű, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály a 18-22 évesek, akik az összes végzetes eset több mint felét adják. Különösen a 21 évesek körében arat a halálos szelfi, mivel a 49 esetből 12-ben ez az életkor volt érintett, míg 32 év fölött egyetlen baleset sem történt. A nemi eloszlás is elég egyenetlen, hiszen a fatális szelfibalesetek közel 74%-át férfiak szenvedik el.

Az okok között a magas helyről történő leesés vezet (16 eset), ezt követi a fulladás (14), majd a vonatbalesetek (6), de 4 esetben a fegyverrel való szelfizésnek sem lett jó vége..

A halálesetek döntő része (19) egyébként Indiában történt, majd Oroszország (7) és az Egyesül Államok (5) következik a sorban. Úgyhogy ha 21 év körüli indiai férfi vagy, jól gondold meg, mikor böksz a telefonod kamera ikonjára!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr898377290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása