A fotó fényesebbik fele

Elkelt a B&H Canon nagyágyúja

2016/02/04. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Akkora hír, hogy a nemzetközi fotós közvélemény egy emberként hördül fel!

Állítólag tegnap elkelt a new yorki, legendás B&H fotósbolt évek óta őrizgetett, és inkább kiállítási darabnak tekintett Canon EF 1200mm F5,6L USM optikája. Persze, hogy inkább vitrin dísznek számított, hisz 180 000 dolláros (~50 millió forintos) árcédula fityegett rajta, így nem ez volt a legkelendőbb darab.

Kelendőnek már csak azért sem nevezhető ez az objektív, mert nem sorozatgyártott. A japán cégtől személyesen kell megrendelni, és becslések szerint kevesebb mint 20 db létezik belőle a világon. Egyébként ez a Canon leghosszabb gyújtótávolságú EF bajonettes teleoptikája, és nem egy mai csirke, mivel 23 éve jelent meg a kínálatban. Frontlencséje 20 cm átmérő körüli, hossza 84 cm, tömege pedig 16,5 kiló. 

Az eredeti ára 9,8 millió yen (~23 millió Ft) volt, de mivel ritkaság, igen tág határok között mozog még használt példányok esetén is. A B&H által eladott darab is használt volt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr418360588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása