A fotó fényesebbik fele

Jegesmedvét akarsz fotózni?

2016/02/03. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Szerintem menj ki az állatkertbe! Oda most elég egy sapka, egy kiskabát, meg valami nagyobb zoomos vacak. Ja, hogy természetes élőhelyükön? Akkor erre készülj fel!

daisy_gilardini_pbears.jpg

Daisy Gilardini természetfotós tavaly a kanadai Wapusk Nemzeti Parkban járt (Manitoba állam), ahol minden évben február közepétől március közepéig tart az az időszak, amikor az anyamedvék először merészkednek ki a szabadba néhány hónapos bocsaikkal.

A fotós hölgy tizenhárom napot töltött az állatok megörökítésével. Mindehhez 117 órányi szabadban töltött várakozás kellett, gyakran mínusz 45-50 fokos fagyban és 60-70 km/h-ás szélben. Szükség volt még hozzá egy Nikon D4s fényképezőgépre is, amin 800mm-es teleobjektív volt, néha 1,4x konverterrel turbózva.

(forrás: PetaPixel.com, fotók és videó: Daisy Gilardini)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr58356782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása