A fotó fényesebbik fele

Fényképezőgép "dinoszauruszt" ástak ki a túrázók

2016/02/03. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Legalább 50 éve készült német SLR fényképezőgépet rejtett az oregoni avar.


Ethan Field és Ron Campbel a Columbia folyó kanyarulatánál kirándultak a múlt héten, amikor egy furcsa, oda nem illő tárgyba botlottak. Az erdei föveny egy 1958 és 1960 között gyártott Exakta VX IIa-t rejtett, ami egy keletnémet tükörreflexes fényképezőgép. Itt látható kiváló állapotban.

De mit keres az USA-ban egy NDK masina? Na, innen aztán lehet találgatni, és mindenféle eszement elméleteket hozni, de az a helyzet, hogy ez egy meglehetősen népszerű fényképezőgép volt a maga korában és sok országban forgalmazták.Még Amerikában is - az ottani változatok kerültek VX néven forgalomba, míg máshol Varex elnevezéssel futott a fényképezőgép.

Persze lehetett a ludas a Stasi oregonban működő titkos kémsejtje is, akik épp arra túrázgattak - ki tudja milyen célból - és valahogy hátrahagyták a gépet. 

...vagy az ufók! Más variáció nincs.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr698356608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása