A fotó fényesebbik fele

A Tokina végre csinált egy érdekes objektívet

2016/01/25. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

Azt nem tudjuk, hogy jó lesz-e, de mindenképp érdekes a Tokina legújabb optikája, hisz a 14-20mm nem túl elterjedt gyutáv. Ráadásul 1:2,0 fényerő? Szoktak ilyet ők néha, ha akarnak.

tokina_14-20mm.jpg

Egyszóval igen fincsi darabnak ígérkezik a Tokina AT-X 14-20mm F2 PRO DX, mindössze az a probléma vele, hogy csak APS-C szenzoros DSLR gépeken lesz használható. 

A cég már azt is elárulta, hogy a Canon bajonettes változat február 5-én kerül a (japán) boltokba, a Nikon verzió pedig valamikor március folyamán. Canon gépeken ez a gyújtótávolság 19-32mm-nek felel majd meg, Nikon masinákon pedig 18-30mm-nek.

Úgyhogy APS szenzoros Canon és Nikon tulajok, felkészülni! Egy kis lóvéval is, mivel 120 000 yenért vesztegetik, ami most olyan 292 000 forint körül van, úgyhogy nem lesz egy olcsóság.

Van itt nekünk egy halom tesztfotónk is, amik egy Nikon D5200-zal készültek.

(Kattintsatok a képek alatti fekete gombra és teljes méretben is megnyílik!)

Amúgy EZT adja 14mm-en (21mm ekv.), teljesen nyitva. Nem egy bokeh-huszár, de elég tisztességes indítás, még ha ez egy feldolgozott RAW is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr538311490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása