A fotó fényesebbik fele

Milliókért kelt el a krumplifotó

2016/01/24. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

"Minden annyit ér, amennyit hajlandóak fizetni érte", tartja a kissé cinikus mondás. Most egy szem krumplit ábrázoló képért egymilliót voltak hajlandók fizetni. Nem forintban!

ka_potato.jpg(fotó: Kevin Abosch)

Kevin Abosch fenti alkotásáról van szó, melynek címe: Potato #345 (2010). A művet egy Abosch gyűjtő vásárolta meg közvetlenül a fotóstól, 162 x 162 cm-es nyomaton. A vételár kerek 1 millió euró volt, amivel ez a kép is bekerült minden idők legdrágábbjai közé. 

A fotográfusnak egyébként nagy rajongótábora van, főleg az amerikai hírességek körében. A szórakoztató ipar és az üzleti élet celebjei odavannak Abosch fekete hátteres portréiért, és egy ilyen fotóért akár 150 ezer dollárt is hajlandóak kifizetni, ami csak a nyitóár.

Mindenesetre mostantól felesleges nekiülnötök krumplit fotózni - még akár egy kilót is - hisz ez a biznisz ezzel az eladási rekorddal kifújt. Minden próbálkozás csak szánalmas erőlködés és koppintás lenne. A retek és csicsóka fotózásban viszont még lehet potenciál.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr548306440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.01.28. 13:56:38

Komolyan mondom, nem hiszem el, hogy néhány rohadék milliomosnak ennyire elb@$zott értékrendje van...Nem irigykedem, meg nem savanyú a szőlő, meg télleg jó ez a kép, de mondjuk ezer dollárral is bőven túl lett volna fizetve a fotós.A fennmaradó összeg meg mehetett volna valami sokkal hasznosabb célra is.Szégyen...
süti beállítások módosítása