A fotó fényesebbik fele

Hol vannak a Samsung fényképezőgépek?

2016/01/09. - írta: Budai Petur

(Okoskodás)

A Samsung egyike volt azon keveseknek, akik digitális tükörreflexes gépet is gyártottak, igaz ma már nem jellemző.

samsung-nx1.jpg

Nagyjából másodikként léptek be a cserélhető objektíves klubba, és pár éve még nem győzték hangoztatni, hogy a világ egyik vezető digitális fényképezőgép gyártója akarnak lenni. Bár ennek nem sok jelét mutatták (a kamerás mobilokon kívül), azért 2014 végén kijöttek az NX1-gyel, amire mindenki felkapta a fejét, és arra jó volt, hogy tényleg komolyan vegyük őket. 

Aztán 2015 év elején kihoztak még két MILC gépet, és azóta csend, pletykahegyek és visszavonuló.

Ugyebár olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy a Nikon megveszi a MILC üzletágát, de ezt mindketten határozottan cáfolták, aztán az a szóbeszéd lengedezett az éterben, hogy végleg felhagynak a fényképezőgép gyártással, de ezt is cáfolták.

Viszont nem zörög a haraszt...

Múlt év végén először azt jelentették be, hogy kivonulnak a német piacról, aztán feladták az Egyesült Királyságot is. Most itt a CES2016 kiállítás, ahol a cég több mint 460 négyzetméteren állítja ki termékeit és állítólag nincs kint egyetlen egy digitális fényképezőgép sem.

Mit akar ez jelenteni? Nem süllyedünk? Tényleg?

 Frissítve 2016:01.11.: a cég közben az elsők között regisztrálta magát az idei Photokinára, ahol valószínűleg nem alibizheti el a fényképezőgépeit. Szóval legkésőbb szeptemberben kiderül, hogy merre tart a szekér.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr118254478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása