A fotó fényesebbik fele

Fényképezőt csinálnak bármiből

2016/03/09. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Adam Donelly és David Janesko abból készít lyukkamerát, amit egy adott helyszínen talál. 

A két fotós kivonul egy külső helyszínre, mondjuk egy tengerpartra, kinézi magának, hogy a táj mely szeletét szeretné megörökíteni, és azzal szemben összedobnak egy óriási lyukkamerát, kizárólag a helyszínen talált alapanyagokból, földből, kövekből, mohából, fűből, fadarabokból, vagy akár szemétből. Előfordul, hogy az objektív egy kilyukasztott falevél. "Így a táj elemei határozzák meg a kamera jellemzőit és az elkészült fotót is."

A kamera ráadásul akkora, hogy kényelmetlenül egy ember is elfér benne , aki "zárszerkezetként" és "filmtovábbítóként" funkcionál odabent. Eddig már 23 ilyen táj-kamerát készítettek a környékükön. 

A fotósok jelenleg pénzt gyűjtenek az Indiegogon, hogy ne csak szűkebb lakóhelyük (San Francisco) környékén, hanem az egész országban művelhessék hobbijukat.

További képek a két fotográfus honlapján: ITT és ITT.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr528456160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása