A fotó fényesebbik fele

8K-ban forgott a Galaxis őrzői 2

2017/05/09. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

A legjobb, kompakt méretű RED kamerát használták hozzá.gotg_red_camera.jpg

A mostanában bemutatott Galaxis őrzői 2 kulisszái mögé tekinthetünk be az alábbi videóban, melyben többek között arról vallanak a készítők, miért épp a RED Weapon 8K kamerát használták a filmhez. Többek között kompakt mérete, a digitális (CGI) effekttel való illeszthetősége és a hosszú snittek lehetősége szólt e modell mellett.

Ez az első játékfilm, amit a 2015-ben megjelent kamerával készítettek, melyben egy 40 x 20 mm-es (2,4:1 oldalarányú) 8K felbontású Dragon VV szenzor dolgozik. Ez a képérzékelő közel akkora felületű, mint egy normál fullframe DSLR 36 x 24mm-es szenzora, épp ezért hagyományos tükörreflexes objektívekkel is kiválóan használható. Felbontása 35,4 megapixel, ami 8192 x 4320 képpontot jelent, és 75 képkockát tud rögzíteni teljes felbontásban, ami szép lassításokra is elég. Na, és persze 16,5 fényértékes dinamikaátfogást kínál, ami nem utolsó szempont egy ilyen filmnél.

Nekem kéne, de magában is 50 ezer dollárt kérnek érte, és akkor még semmi kiegészítőt nem pakoltunk rá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr3412493465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása